Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Sladký kečup - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Sladký kečup - příprava: Rajčata a jablka omyjte a zbavte stopky. Rajčata pokrájejte na čtvrtky, jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na kousky (čím tvrdší jsou jablka, tím menší kousky). Oloupané cibule nakrájejte zhruba na osminky.

Ve větším hrnci duste za stálého míchání zeleninu i jablka se všemi ingrediencemi, dokud zelenina zcela nezměkne, ale nejméně půl hodiny. Pak směs protlačte přes cedník, rozmixujte (lze i ponorným mixérem), vraťte do hrnce a bez poklice duste do požadované hustoty. Hotový kečup můžete dosladit či dosolit podle vlastní chuti. Naplňte jím horké čisté suché lahve (třeba ty od kečupu), zavíčkujte, obraťte dnem vzhůru a nechte vystydnout. Pro jistotu můžete 20 minut sterilovat.

Sladký kečup - suroviny:

  • 2 kg rajčat
  • 250 g cibule
  • 250 g kapie
  • 250 g jablek
  • 200 g cukru krupice
  • 1,5 lžíce soli
  • 150 ml octa
  • stroužek česneku
  • 10 ks hřebíčku
  • 10 ks nového koření
  • 3 bobkové listy

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny