Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Čatní z červené řepy a pomeranče - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Čatní z červené řepy - příprava: Řepu, jablka i cibule oloupeme, jablka zbavíme jádřinců, vše pokrájíme a vložíme do většího kastrolu. Přidáme pomerančovou šťávu a nastrouhanou pomerančovou kůru a koření, přivedeme k varu, pak

teplotu snížíme a necháme hodinu za občasného zamíchání vařit, až směs zhoustne. Přidáme ocet a cukr a ještě chvilku povaříme. Horké čatní nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Uskladníme v chladnu a temnu, kde vydrží několik měsíců.

Čatní z červené řepy - suroviny:

  • 2 kg červené řepy
  • 3 jablka
  • 3 cibule
  • 3 pomeranče
  • 2 lžíce hořčičného semínka
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 1 lžíce mletého hřebíčku
  • 7 dl červeného vinného octa
  • 700 g hnědého cukru

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny