Zelenina, zeleninové saláty
Sterilovaná zeleninová směs na špagety - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2365x
Sterilovaná zeleninová směs na špagety - příprava: Očištěnou zeleninu umeleme, promícháme s přípravkem Deko, octem a cukrem a dusíme, až se odpaří tekutina. Ještě zahorka nandáme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme 15
Číst dál: Sterilovaná zeleninová směs na špagety - jak připravit, udělat
Zeleninová směs do polévky na sádle - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3027x
Zeleninová směs do polévky na sádle - příprava: Očištěnou zeleninu i s natěmi umeleme na masovém strojku, přidáme sůl a asi půl hodiny podusíme na sádle. Horké naplníme do skleniček a uzavřeme víčky. Sterilovat nemusíme.
Číst dál: Zeleninová směs do polévky na sádle - jak připravit, udělat
Zelenina do polévky bez sterilizace - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2106x
Zelenina do polévky bez sterilizace - příprava: Všechnu zeleninu očistíme a umeleme na masovém strojku. Promícháme ji se solí a necháme 24 hodin na chladném místě odstát. Poté směs namačkáme do skleniček tak, abychom vytlačili
Číst dál: Zelenina do polévky bez sterilizace - jak připravit, udělat
Sterilovaná zelenina do polévky - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2425x
Sterilovaná zelenina do polévky - příprava: Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nahrubo nastrouháme, osolíme a na másle dusíme asi 20 minut. Pak přidáme jemně nasekané zelené natě, vložíme do skleniček, uzavřeme víčky a
Číst dál: Sterilovaná zelenina do polévky - jak připravit, udělat
Sterilovaná zelenina v soli - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1836x
Sterilovaná zelenina v soli - příprava: Očištěnou zeleninu nahrubo nastrouháme a promícháme se solí. Napěchujeme do malých skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 10 minut při teplotě 85 C. Zeleninu používáme do polévek, omáček,
Číst dál: Sterilovaná zelenina v soli - jak připravit, udělat
Domácí hořčice se zelím - jak udělat, připravit
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2594x
Domácí hořčice se zelím - příprava: Očištěnou zeleninu pokrájíme a spolu se semínky umeleme. Vložíme do kastrolu, přidáme ocet, cukr a sůl a za častého míchání dusíme asi půl hodiny. Horkou hořčici nalijeme do skleniček, uzavřeme a
Pikantní hořčice ze zelených rajčat - jak udělat, připravit
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3857x
Pikantní hořčice ze zelených rajčat - příprava: Zeleninu očistíme, pokrájíme a rozmixujeme na kaši. Vložíme do kastrolu, přidáme cukr, ocet, mletou papriku a přípravek Deko a 40 minut povaříme. Horkou hořčici nalijeme do
Číst dál: Pikantní hořčice ze zelených rajčat - jak udělat, připravit
Pikantní zeleninová hořčice - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1862x
Pikantní zeleninová hořčice - příprava: Zralá rajčata, papriky, cibule a feferonky očistíme, pokrájíme a umeleme na masovém strojku. Připravenou zeleninu vložíme do kastrolu, přidáme cukr, sůl, ocet a olej a dusíme asi hodinu, až
Číst dál: Pikantní zeleninová hořčice - jak připravit, udělat
Domácí hořčice s hořčicí - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3029x
Domácí hořčice s hořčicí - příprava: Rajčata, papriky, cibule a česnek očistíme a umeleme na masovém strojku. Přidáme cukr, sůl, ocet, olej a mletý pepř a za častého míchání povaříme asi půl hodiny. Po vychladnutí přimícháme hořčici.
Domácí hořčice z cukety a česneku - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2797x
Domácí hořčice z cukety a česneku - příprava: Pokrájené cukety, oloupaný a pokrájený česnek a očištěné a pokrájené feferonky vložíme do kastrolu, přidáme cukr, ocet, olej, sůl a pepř a za častého míchání vaříme nejméně hodinu. Poté
Číst dál: Domácí hořčice z cukety a česneku - jak připravit, udělat
Další rady a tipy v této kategorii:
- ► Rajčatové čatní, čatný se švestkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Rajčatové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Čatní, čatný z červené řepy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Křenové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Cuketové čatní, čatný s jablky a meruňkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Kořeněný rajčatový kečup - jak připravit, udělat
- Rajčatový kečup s jablky a rozinkami - jak připravit, udělat
- Pikantní kečup s feferonkami - jak připravit, udělat
- Rajčatový kečup s paprikami a jablky - jak připravit, udělat
- Rajčatový kečup s paprikami - jak připravit, udělat
Další rady v kategorii
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Brokolice - jak to udělat, co použít, aby se během vaření zmírnila její chuť - tipy, rady
-
Čalamáda se nezkazí - jak to udělat, co použít (křen)
-
Čalamáda z červené řepy - jak připravit, udělat
-
Čalamáda z gigantů - jak připravit, udělat
-
Čalamáda ze zelí a paprik - jak připravit, udělat
-
Čekanka hořká, nahořklá - jak, čím zbavit hořkosti (vlažná voda)
-
Celer déle vydrží, nezkazí se - jak to udělat, co použít (alobal)
-
Černání celeru na vzduchu - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Červená řepa pečená v troubě - postup, návod
-
Červená řepa se zelím - jak připravit, udělat
-
Červená zelenina při strouhání, krájení fialoví, hnědne - jak, čím vrátit červenou barvu (ocet)
-
Červené zelí na karamelu s jablky - postup, příprava
-
Červené zelí s povidly - postup, příprava
-
Červené zelí s rumový mi rozinkami - postup, příprava
-
Česnek - jak dodat salátu česnekové aroma
-
Česnek - jak to udělat, aby česnek nebyl dlouho cítit a nepálil
-
Česnek - jak, čím zjemnit jeho chuť (mléko)
-
Česnek a saláty - tipy, rady
-
Česnek naložený v kořeněném oleji - jak připravit, udělat
-
Česnek naložený v oleji - jak připravit, udělat
-
Česneková pasta - jak udělat, připravit (česnek, sůl)
-
Chilli papričky Jalapeiío nebo Ancho do domácího chlli con carne
-
Cibule dlouho vydží - jak to udělat,co použít (papírový sáček)
-
Cibule naložená v soli - jak připravit, udělat
-
Cibulky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
-
Co dělat s vlhkostí v přihrádce na zeleninu v ledničce, lednici
-
Co udělat z rozvařené zeleniny
-
Cuketová pomazánka - jak připravit, udělat
-
Cuketové zelí - postup, příprava
-
Cuketový salát s rajčaty - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dietní bramboráky, bramborové placky pečené ve vaflovači
-
Domácí hořčice s hořčicí - jak připravit, udělat
-
Domácí hořčice se zelím - jak udělat, připravit
-
Domácí hořčice z cukety a česneku - jak připravit, udělat
-
Domácí kečup - jak připravit, udělat
-
Domácí kysané zelí - jak připravit, udělat
-
Domácí zeleninová směs "Kunovjanka" - jak připravit, udělat
-
Domácí zeleninová směs "Moravanka" - jak připravit, udělat
-
Dýně zavařená nakyselo - jak připravit, udělat
-
Dýňová chuťovka k masu - jak připravit, udělat
-
Feferonky s rozinkami - jak připravit, udělat
-
Feferonky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
-
Hlávkový salát déle vydrží - jak to udělat, co použít (papírový sáček)
-
Hlávkový salát povadlý, zvadlý - jak, čím pomoci (voda, utěrka)
-
Hnědnutí celeru při zpracování, zavařování - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
-
Hořká cibule - jak se vyhnout zhořknutí cibule
-
Housenky v hlávkovém salátu - jak, čím odstranit, zbavit se (ocet)
-
Hrášek neztratí při vaření barvu - jak to udělat, co použít (cukr)
-
Hrášek v jemném sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
-
Hrášek ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
-
Jak dodat zeleninovým salátům česnekovou příchuť - tipy, rady
-
Jak jednoduše oloupat rajče - postup, návod
-
Jak jednoduše zbavit rajčata slupek, jak oloupat rajčata - postup, návod
-
Jak koupit kvalitní čerstvý chřest
-
Jak odstarnit zrníčka z cukety
-
Jak odstranit hmyz ze sklizené zeleniny (slaná voda)
-
Jak odstranit pálivost chilli papriček
-
Jak odstranit z nožů zápach z cibule - postup, návod (sůl)
-
Jak odstranit z přemrzlých brambor sladkou chuť, sladkost - postup, návod
-
Jak odstranit, jak zmírnit zápach při vaření květáku, kapusty - tipy, rady
-
Jak oloupat brambory vařené ve slupce snadno a rychle (studená voda)
-
Jak oloupat cibuli snadno a rychle (vřelá voda)
-
Jak oloupat rajčata (mrazák, teplá voda)
-
Jak oloupat rajče v mikrovlnné troubě - postup, návod
-
Jak poznat zda je chřest čerstvý
-
Jak poznat, zda je zelí v obchodě čerstvé
-
Jak předejít moučné chuti u nových brambor (vroucí voda)
-
Jak připravit červené hlávkové zelí - postup, příprava
-
Jak připravit lépe stravitelný okurkový salát (spařená okurka)
-
Jak připravit rajčatové mléko - postup, návod
-
Jak připravit rajčatový koktejl - postup, návod
-
Jak připravit, nachystat rajčata na plnění nádivkou - postup, návod
-
Jak rozdrtit česnek bez lisu
-
Jak rozpůlit a odsemínkovat dýni hokaido snadno a rychle - postup, návod, tipy, rady, zkušenosti
-
Jak rychle a snadno nakrájet zelí
-
Jak si doma udělat, vyrobit mletý česnek - postup, návod
-
Jak skladovat čekanku v lednici, aby zůstale déle čerstvá (vlhká utěrka)
-
Jak snadno a rychle očistit, oloupat mrkev bez škrabky
-
Jak snadno a rychle oloupat česnek pomocí uzavíratelné skleničky od marmelády
-
Jak snadno oloupat paprikové lusky
-
Jak snížit, zmenšit pálivost chilli papriček - postup, návod
-
Jak správně připravit salátovou zálivku a nač si dávat pozor - tipy, rady, doporučení
-
Jak sušit česnek - postup, návod
-
Jak to udělat, aby byla zvadlá petrželová nať opět čerstvá a svěží - postu, návod
-
Jak to udělat, aby česnek v syrovém stavu nezapáchal
-
Jak to udělat, aby křen při strouhání tolik nedráždil oči a sliznice
-
Jak to udělat, aby rozmrazovaná zelenina získala jemné aroma - postup, návod
-
Jak to udělat, aby různě velké brambory byly uvařeny současně (jehlice na pletení)
-
Jak to udělat, abychom česnek a cibuli rychleji oloupali - tipy, rady
-
Jak to udělat, co použít, aby měla cibule při restování krásnou zlatou barvu a nespálila se
-
Jak to udělat, co použít, aby nám celer při vaření nezčernal (ocet)
-
Jak to udělat, co použít, aby nám rozkrojená cibule déle vydržela a nezkazila se - postup, návod (máslo, alobal)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám mrkev orestovala do zlatova - tipy, rady
-
Jak uchovávat květák, aby vydržel co nejdéle čerstvý
-
Jak urychlit pečení, vaření lilku
-
Jak urychlit vaření květáku, brokolice vcelku
-
Jak uskladnit, jak uchovat nasekanou cibuli, aby vydržela 10 dnů čerstvá
-
Jak uvařit brambory rychleji (máslo, olej)