Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Zelenina, zeleninové saláty

Nakládání zeleniny - Dýně v pikantním kyselém nálevu

Dýně v pikantním kyselém nálevu - příprava: Smíchejte ingredience na nálev a přiveďte k varu. V nálevu povařte nakrájenou dýni. Dýni vyjměte, smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi a navrstvěte do sklenic. Zalijte vlažným

Číst dál: Nakládání zeleniny - Dýně v pikantním kyselém nálevu

Nakládání zeleniny - Červená řepa ve sladkokyselém nálevu

Červená řepa ve sladkokyselém nálevu - příprava: Nálev smíchejte a přiveďte k varu. Červenou řepu nakrájejte
na úzké špalíčky, smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi kromě nálevu a navrstvěte do sklenic. Červenou řepu

Číst dál: Nakládání zeleniny - Červená řepa ve sladkokyselém nálevu

Nakládání zeleniny - Nakládané okurky s koprem

Okurky s koprem - příprava: Okurky očistěte a potřete solí, nechte 2 hodiny stát v misce a poté dobře omyjte. Okurky a všechny další ingredience (kromě nálevu) navrstvěte do sklenice. Smíchejte ingredience na nálev, přiveďte k varu a

Číst dál: Nakládání zeleniny - Nakládané okurky s koprem

Nakládání zeleniny - Nakládané salátové okurky

Nakládané salátové okurky - příprava: Salátové okurky oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny, odstraňte semínka a nakrájejte na kousky zhruba o velikosti palce. Smíchejte všechny zbývající ingredience, přiveďte k varu a nechte vychladnout.

Číst dál: Nakládání zeleniny - Nakládané salátové okurky

Černání celeru na vzduchu - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)

Celer nám při vaření nezčerná, když jej vložíme před vařením na několik minut do octové vody.

Jemná chuť cibule - jak, čím dosáhnout, získat (ocet)

Chuť cibule zjemníme, když ji po nakrájení nasypeme do vody s větším množstvím octa.

Housenky v hlávkovém salátu - jak, čím odstranit, zbavit se (ocet)

Salát namočíme do vody s několika kapkami octa. Ocet působí jako dezinfekce a snadno odstraní housenky a jinou havěť.

Česnek - jak, čím zjemnit jeho chuť (mléko)

Chceme-li zjemnit chuť česneku, dáme vařit trochu mléka smíchaného s vodou, a když dojde k varu, česnek do něj na 1 minutu vhodíme. Tento postup několikrát zopakujeme a potom česnek zpracujeme obvyklým způsobem.

Tření česneku - jak to udělat, aby česnek v nádobě neklouzal (sůl)

Chceme-li zabránit vyklouznutí česneku z nádoby při jeho tření, stačí stroužek posypat trochou soli.

Česnek - jak to udělat, aby česnek nebyl dlouho cítit a nepálil

Oloupeme stroužek česneku, nasekáme ho velmi najemno a vhodíme do pokrmu až těsně před stažením z ohně.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny