Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Zelenina, zeleninové saláty

Česnek - jak dodat salátu česnekové aroma

Chceme-li dodat salátu česnekové aroma, postačí, když oloupaným stroužkem potřeme vnitřek salátové mísy.

Jak správně připravit salátovou zálivku a nač si dávat pozor - tipy, rady, doporučení

Při přípravě salátové zálivky přidáváme nejprve sůl, potom ocet a až nakonec olej. Pokud salát nejprve zalijeme olejem,
suroviny se potáhnout tenkou vrstvičkou, takže se jednotlivé chutě nesmísí rovnoměrně.

Jak využít stonky mangoldu - tipy, rady, doporučení

Stonky mangoldu můžeme obalit a osmažit na tenké vrstvě oleje. Výborně se hodí jako příloha k masům.

Jak rozpůlit a odsemínkovat dýni hokaido snadno a rychle - postup, návod, tipy, rady, zkušenosti

Pokud nemáte opravdu ostrý nůž a trochu větší vyřídilku, tak určitě budete zápasit s rozkrojením Dýně Hokkaido, je opravdu tvrdá. Můžete si vše ujednodušit tím, že ji omejete a dáte ji na pár minut do vroucí vody. Tím trochu změkne a pak vše bude jednodušší. Vodu pak můžete použít do polévky.

Jak, čím zmírnit nadýmavost kapusty - tipy, rady, doporučení

Jsou lidé, kteří trpí nadýmavostí po kapustě. Přidáním kmínu, kopru, česneku nebo majoránky do jídla těmto potížím předejdeme.

Jak vařit růžičkovou kapustu - rady, doporučení

Růžičková kapusta určená k vaření by měla být stejně velká. Před vložením do vody nakrojíme na spodku stonku růžičky křížek, aby byly všechny růžičky stejně uvařené.

Jak, čím zmírnit zápach při vaření kapusty - tipy, rady, zlepšováky

Nepříjemný pach při vaření kapusty zmírníme tím, že do vody, kde vaříme kapustu, zabalíme do kousku látky krajíček chleba.

Jak, čím vylepšit chuť dušené mrkve - tipy, rady, doporučení

Chuť dušené mrkve zlepšíme tak, že do vody při vaření přidáme trochu másla a citrónovou šťávu.

Jak, čím odtranit zápach z česneku z rukou - rady, doporučení

Zápach z česneku odstraníme petrželovou natí, kterou několikrát v dlani promneme. Přidáním petrželové natě do bramboráku se zvýší obsah vitaminu C a zmírní česneková chuť.

Jak si doma udělat, vyrobit mletý česnek - postup, návod

Česnek můžeme skladovat i usušený, pomletý. Nakrájíme ho na tenké plátky, plátky vyskládáme na podložku s oky, aby se i zespodu dostal vzduch. Takto ho necháme sušit 2-4 dny (česnek uschne rychleji v zimě, když ho můžeme sušit na tělese radiátoru). Po usušení plátky umeleme v mixéru, pak hmotu přesijeme, zbytek znovu umixujeme. Můžeme použít i mlýnek na kávu! Takto zpracovaný vydrží až 2 roky.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny