Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak ošetřit tvrdé sýry před uskladněním tak, aby nevysychaly - rady, doporučení

Nespotřebované tvrdé sýry před uskladněním potřeme na řezu olejem, aby nevysychaly. Můžeme je také zabalit do ubrousku namočeného ve slané vodě nebo pivu.

Jak obalovat sýr, aby při smažení nevytekl - tipy, rady, doporučení

Aby sýr při smažení vytékal a byl krásně křupavý, obalíme ho hned raději dvakrát a před smažením necháme ještě půl hodiny v mrazáku.

Jak lehce nastrouhat na kousky rozdrobený sýr - rady, doporučení

Máme-li sýr tvrdý, a ještě k tomu rozdrobený na kousky, pak nejde téměř vůbec strouhat. Existuje ale snadná pomoc. Struhadlo lehce potřeme jedlým olejem, a pak se dějí doslova zázraky. Je-li sýr okoralý potom ho namočíme na potřebnou dobu do mléka, kde znovu krásně zvláční.

Jak zabránit, zamezit vysychání sýru - rady, doporučení

Ideálním místem pro skladování sýrů je vlhký sklep. Jelikož jej však málokdo z nás má k dispozici, musíme sýry uchovávat v chladničce. I tak však můžeme zabránit tomu, aby sýr vysychal, pokud jej zabalíme do navlhčené utěrky.

Jak snadno nakrájet dort - tipy, rady, doporučení

Dorty pěkně nakrájíme, když nůž namáčíme do horké nebo studené vody.

Jak ozdobit povrch dortu - rady, doporučení (papírová dečka, cukr)

Chceme-li udělat nějaký vzor na dortu, postupujeme tak, že na dort položíme papírovou dečku, do které jsme si předem vystřihli vzor a potom ho posypeme moučkovým cukrem nebo kakaem. Dečku opatrně sejmeme a máme pěkně ozdobený dort.

Jak odlepit jemné pečivo od plechu, pomocí niti - postup, návod

Jemné pečivo odlepíme od plechu, když je po jedné straně nadzvedneme nožem, podsuneme tenkou režnou nit, z každé strany je uchopíme rukama a jedním koncem nití pohybujeme tak, jako když řežeme. Tímto způsobem oddělíme pečivo od plechu, aniž bychom ho poškodili.

Co s vybouleným dortem - postup, návod

Pokud nemá upečený dort pěkný rovný povrch, překlopíme jej ještě ve formě, když je teplý, na vál. Dort se vyrovná a po 15 minutách můžeme začít se zdobením.

Jak správně uchovávat, skladovat rybu v mrazáku a jak ji rozmrazovat - rady, doporučení

V mrazničce vydrží ryba zabalená v hliníkové fólii nebo ve vakuovaném obalu až tři měsíce, aniž by výrazněji ztratila svou chuť. Předpokladem však je teplota alespoň -22 °C. Před zmrazením byste měli na obalu vyznačit datum spotřeby. Rozmrazování se provádí nejlépe v chladničce a následně při pokojové teplotě.

Servírování uzených ryb - rady, doporučení

Před servírováním můžete rybu položenou na hliníkové fólii ještě mírně prohřát v troubě, aby se zvýraznila její uzená chuť. Bude se vám také lépe stahovat kůže a snáze odstraníte kosti.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny