Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak zpevnit, ztužit šlehačku, bez použití ztužovače šlehačky - tipy, rady, doporučení (bílek)

Šlehačku zpevníme - nemáme-li po ruce tužidlo - tím, že do ní zašleháme tuhý sníh z jednoho vaječného bílku.

Jak připravit ze sněhu falešnou šlehačku, ovocnou pěnu - tipy, rady

Přidáním tuku připravíme ze sněhu s cukrem falešnou šlehačku, s různými zavařeninami nebo protlakem z upečených jablek získáváme různé pěny.

Jak usmažit šťavnaté karbenátky - tipy, rady (bílek)

Karbanátky budeme mít šťavnatější, když je předem namáčíme v mírně rozšlehaných bílcích.

Čím potírat pečivo během pečení, aby bylo krásně lesklé - tipy, rady

K potírání pečiva postačí bílek s trochou mléka nebo vody a špetkou cukru.

Jak to udělat, co použít, aby byla poleva na dortu lesklá - tipy, rady, doporučení

Chceme-li na dortu docílit silnou a lesklou polevu, přidáme do cukrové polevy bílek.

Jak připravit z bílků kapání do polévky - postup, návod

Z bílků si můžeme připravit i kapání do polévky. Na 1 bílek dáme 2 lžíce mléka a 2 rovné lžíce hrubé nebo polohrubé mouky. Dobře vypracujeme v hrnečku. Chceme-li mít kapání jako drobné nudličky, lijeme je do vroucí vody přes vidličku, kterou držíme nad polévkou. Chceme-li mít polévku kapáním zahuštěnou, lijeme je do vroucí vody a potom vidličkou rozšleháme. Polévku musíme více ochutit petrželovou nebo jinou natí, aby nebyla mdlá.

Jak to udělat, aby byly řízky po usmažení křehké - tipy, rady, doporučení (bílky)

Řízky budou křehčí, namočíme-li je, již obalené, ještě do rozšlehaných bílků.

Jak šlehat sníh z bílků vhodný do třených těst - tipy, rady, doporčení

Do sněhu a do třených těst přidáváme raději jemný pískový cukr než práškový. Jemně zrnitý cukr pomáhá lépe natírat žloutky a lépe se šlehá. Do sněhu nejdříve zašleháme část cukru a zbytek až do zpevněné sněhové hmoty.

Jak uchovat bílky mražením, jak zmrazovat bílky, aby se daly později použít - postup, návod

Bílky uchováme sušením nebo mražením. Při mražení je rozšleháme a uložíme do misek předmrazit a pak narovnáme do sáčků. Jedna kostka bílku je jeden bílek z vejce. Potom je rozmrazujeme a používáme podle potřeby.

Jak uchovat bílky sušením, jak usušit bílky, aby se daly později použít - postup, návod

Bílky uchováme sušením nebo mražením. Při sušení nalijeme bílky na suchou čistou mísu a necháme uschnout. Potom je sejmeme a dáme do skleničky s uzávěrkou. Chceme-li pak bílky použít ke sněhu, nalijeme na ně studenou vodu - na l bílek l lžíci vody. Asi po 8 až 10 hodinách se sušené bílky rozpustí a používáme je jako čerstvé.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny