Dobré poledne, dnes je úterý 23.4.2024, svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Naše projekty

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem neurolog. Zabývám se administrací webů o kouření cigaret (kurakovaplice.cz), alkoholismu (alkoholik.cz). Technicky a obsahově řídím od roku 2009 web největší bezplatné právní poradny online v ČR (www.bezplatnapravniporadna.cz), pečuji též o veřejnou poradnu pro všechno s názvem Moje starosti (www.MojeStarosti.cz). Dále mám na starosti rozcestník psychotestů (www.psychotesty-online.cz).
Další mé stránky jsou Příznaky, projevy nemocí (www.priznaky-projevy.cz), který byl spuštěn v únoru 2012 a aktualizován na novou verzi redakčního systému v září 2018. Předposlední web, který jsme spustili jsou stránky s radami a návody (www.RadyTady.cz) - duben 2013.
V roce 2015 jsme spustili na dlouho poslední nový web. Je o bylinkách a najdete ho na adrese www.bylinkyprovsechny.cz  (živé bylinky na prodej nabízíme na www.MojeZiveBylinky.cz ).  

Přehledný seznam všech mých projektů a domén je na www.zmwh.cz   

Proč tento web existuje?

Jeho cílem je, aby lidskou a srozumitelnou formou sloužil všem, kteří hledají konkrétní informace v různých chvilkách svého života - ať už těch příjemných nebo náročných

Nové články ve webu

Nejnovější přidané stránky zbynekmlcoch.cz jsou zveřejněny pod tímto textem nebo v části "Nové články (RSS) ".

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu infomací a fotografií, které vás zaujmou.

Medicína - náhodné články

Neoživování, neresuscitování pacienta na jeho přání, DNR režim pacienta - právní pohled

neozivovani-neresuscitovani-pacienta-na-jeho-prani-dnr-rezim-pacienta-pravni-pohled

neozivovani-neresuscitovani-pacienta-na-jeho-prani-dnr-rezim-pacienta-pravni-pohled

KPR a dříve vyslovené přání pacienta – neresuscitovat. Kouzelné sousloví "do not resuscitate" ve zkratce "DNR", značí přání pacienta pro případ, že se ocitne ve stavu, kdy o sobě již nemůže rozhodovat – v západní Evropě a v USA poměrně častý případ. Ke zveřejněnému článku o otázce, zda lékař je povinen vždy přistoupit ke kardiopulmonální resuscitaci pacienta, nebo zda tak musí učinit pouze v případech, kdy je to v souladu s uznávanými postupy a pravidly lékařské vědy (článek zde: Kdy lékař musí - nemusí zahájit KPR, kardiopulmonální resuscitaci ze zákona a kdy ne? Pohled kodexu ČLK ), mi poslal doplňující dotaz významný univerzitní profesor medicíny.

___

___

Evokované potenciály - definice, způsob provedení (vyšetření), využití, k čemu slouží

evokovane_potencialy_definice_vyuziti.jpg Evokované potenciály (evoked potentials) jsou elektrofyziologickým vyšetřením, která pomáhá k diagnostice lézí nervového systému. Poprvé popsal evokovaný potenciál Dawson roku 1947. Zaregistroval z poměrně ohraničené oblasti hlavy ponteciál evokovaný periferním podrážděním elektrickou stimulací ulnárního a popliteálního nervu.
___

Kostra člověka - s popisem, obrázek, anatomie, anatomické údaje a počet kostí

lidska_kostra_cloveka_obrazek_s_popisy_popisem_anatomie_anatomicky.jpgLidská kostra představuje soubor kostí, chrupavek, a vaziv, které dohromady vytváří pevnou, pasivně pohyblivou oporu těla, na niž se upínají svaly. Lidská kostra, dospělého člověka se skládá přibližně z 206 kostí, přičemž například novorozeňata jich mají kolem 300. Tento fakt je dán tím že mají novorozeňata v těle spoustu malých kostí, které během růstu srostou.
___

Zamyšlení - náhodné články

Kreativita, tvořivost a vnímání okolního světa

vnimani_sveta.jpgVětšina z nás se nezabývá svými myšlenkami a neuvažuje nad tím, proč si myslí to, co si právě myslí. Abychom mohli změnit své myšlení, musíme se nad ním nejprve zamyslet. Podaří-li se nám na něj kriticky nahlédnout, je to první krok ke změně stanovisek a k vytvoření nové hodnotové škály.
___ 
___ 

Život, štěstí a příroda kolem nás má větší cenu než veškeré peníze

zivot-stesti-a-priroda-kolem-nas-ma-vetsi-cenu-nez-veskere-penize

zivot-stesti-a-priroda-kolem-nas-ma-vetsi-cenu-nez-veskere-penize

Jeden bohatý otec poslal svého syna na venkov, aby viděl, co to je opravdová chudoba. Syn strávil tři dny v rolnické rodině a pak se vrátil domů. Otec se ptal: Tak co, líbilo se ti tam?“ Syn odpověděl: „Líbilo.“ "V čem se jejich život liší od našeho?“, – vyptával se otec.

___

___

Jak to všechno začalo ...

_fejetony_uvod.jpgJak si tak chodím po tom širém světě, řekl jsem si, že čas od času něco zajímavého vidím nebo postřehnu. A proč se o to nepodělit s ostatními. Přemýšlel jsem jak tyto články nazvat. Rozhodně bych nechtěl aby to co tady budu psát někdo považoval za klasický ošuntělý blog. Bude to takové pojednání o různých tématech běžného života jednoho člověka, který chodí mezi vámi.

 

 

 

Vztahy - náhodné články

Návod jak se zbavit zlosti a vzteku

navod-jak-se-zbavit-zlosti
navod-jak-se-zbavit-zlosti
Nevybíjejte si vztek na nevinných. Jsou lepší způsoby, jak se ho zbavit. Absolutních flegrnatiků, které skutečně nikdy nic nedokáže rozzuřit, existuje jen nepatrné množství. Většinu z nás čas od času přepadne pořádná zlost.
___
___

Trapasy v posteli a ložnici aneb co neříkat před, při a po sexu

sexualni-trapasy-v-posteli-loznici

sexualni-trapasy-v-posteli-loznici
Stalo se vám už někdy, že ve chvíli, kdy se svět otřásal v základech, vy jste umírali rozkoší - a přišel trapas? Pokud ano, nejste zdaleka sami. Stránka pojednává o trapasech v posteli a dozvíte se také, co byste raději neměli říkat před, při a po sexu.

___
___

Bezohledné otázky - čím můžete nechtíc někoho urazit nebo někdo může urazit vás

bezohledne-otazky-cim-muzete-urazit-nebo-nekdo-muze-urazit-vas

bezohledne-otazky-cim-muzete-urazit-nebo-nekdo-muze-urazit-vas
Kdy se budeš vdávat? Proč nemáš ještě děti? Nejsi moc hubená? Víš, že vegetariánství může být škodlivé?“ Tyto a další jsou nejtupější otázky, které nám naši bližní dokážou položit a dochází k závěru, že bezohledné lidi naše city nevzrušují. Chtějí nás jen vykolejit a přimět k pochybám o vlastní důstojnosti.

___

___

Texty - náhodné články

Oblečení a zdraví ženy - tanga, bokovky, krátká sukně, těsné džíny, vysoké podpatky, těžká kabelka

 

obleceni-a-zdravi-zeny-tanga-bokovky-kratka-sukne-tesne-dziny-vysoke-podpatky-tezka-kabelka

obleceni-a-zdravi-zeny-tanga-bokovky-kratka-sukne-tesne-dziny-vysoke-podpatky-tezka-kabelka
Také rády nosíte kalhoty s nízkým sedlem bez ohledu na to, že vám táhne na záda? A ve vysokých podpatcích chodíte, i když jdete jen vynést koš? Správně, žena má být krásná. Tak jen pár rad, jak nosit parádu, aby nám neuškodila.

___

___

Jak oříznout fotografii, obrázek, ořez fotografie, fotky, obrázku - návod

jak_oriznout_fotografii_obrazek_orez_fotky.jpgPokud nevíte jak udělat výřez z fotky, jste na správném místě. Stránka vám ve stručnosti a přehledně poradí jak upravit váš obrázek, který jste vytvořili třeba na dovolené a nevíte jak odmazat zbytečně velké okraje kolem důležitého středu fotky.

 

___

Co znamená dát se do gala, co je to gala - vysvětlení

co_to_znamena_hodit_se_do_gala.jpg"Dej se do gala" slyšíte z ložnice od manželky, když se chystáte do divadla nebo na nějakou společenskou příležitost. Určitě manželka ani netuší co je to gala a jak vzniklo toto slovo. Tak ji zavolejte a přečtěte si s ní nejlépe ještě před divadlem tento článek. Usmívající se
___ 
___ 
Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz