Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Nevařená šťáva z bezinek proti žaludečním potížím - jak připravit, udělat

2,5 kg očištěných plodů dáme do kameninové nebo smaltované, případně skleněné nádoby a přelijeme dvěma litry vařící vody. Přidáme 20 g kyseliny citronové a necháme 24 hodin louhovat. Pak necháme šťávu překapat přes silonové

sítko. Na 1 kg překapané šťávy přidáme 1 kg pískového cukru. Aby se lépe rozpustil, občas směsí zamícháme. Šťávu stáčíme do láhví, nejlépe do půllitrových, neboť ji po otevření musíme brzy spotřebovat. Zátky zaléváme parafinem (voskem). Tuto šťávuje možné konzervovat alkoholem. Přidáme-li 1/2 litru rumu, získáme výborný likér, který se používá proti žaludečním potížím.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny