Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Šípkový sirup - recept

Šípkový sirup - příprava: Dobře vyzrálé, nejlépe přemrzlé šípky očistíme, opereme a rozmixujeme, zalijeme horkou vodou a necháme 2 dny louhovat. Pak je přecedíme. Získanou šťávu odměříme, přivedeme k varu, osladíme, přidáme kyselinu citronovou a za stálého míchání vaříme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Hotový sirup nalijeme do nahřátých lahví, uzavřeme a uložíme na chladné a temné místo.

Používáme jako běžný sirup ředěný vodou, nebo si jej přidáváme do čaje.

Šípkový sirup - suroviny:

  • dobře vyzrálé šípky.
  • na 1 l šípkové šťávy 1kg krystalového cukru a 1/2 lžičky kyseliny citronové

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny