Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Priessnitzův obklad na bolest v krku - jak udělat, připravit

Priessnitzův obklad je studený zapařovací obklad, který se přikládá na povrch určité oblasti těla s cílem dosáhnout lokálního prokrvení, a tím ke zrychlení hojivých procesů v těle. Používá se třeba při zánětu mandlí, hrtanu, vysoké horečce, suchém dráždivém kašli, revmatických obtížích nebo k relaxaci kosterního svalstva. Potřebujete bavlněnou látku, např. utěrku nebo obyčejný ručník dlouhý tak, aby obepnul místo, které chcete léčit.

Dále potřebujete vlněnou látku, šálu či něco obdobného, delší než bavlněnou, spínací špendlíky. Bavlněnou látku namočíte do ledové vody, vyždímáte a přiložíte na léčené místo, např. kolem krku. Na ni můžete dát igelit, ale originální obklad je bez igelitu. Nahoru namotáte teplou, suchou vlněnou látku. Upevníte spínacím špendlíkem. Obklad necháte působit cca 2 hodiny. Když ho sundáváte, je spodní vrstva v podstatě suchá a v krku se vám rozhodně uleví.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny