Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Kašel, chrapot, zahlenění - byliny, bylinky, babské rady

Bylinky tlumící kašel jsou topolovka, len, violka (maceška), mydlice, FENYKL, jablečník, konopí, komonice, lékořice, túje (zerav), jitrocel, popenec, břečťan, skořice (skořicovník), mladé listy ostružníku, mateřídkouška, rybíz černý. Další bylinky vhodné na kašel a odkašláván jsou také syrová i vařená cibule, oddenek puškvorce, kosatce, kořen anděliky, lékořice, omanu, mydlice, květ jírovce, anýz, fenykl, nať popence břečťanovitého, průtržníku, yzopu, jablečníku, majoránky, plicníku, mateřídoušky, tymiánu, rozrazilu, violky trojbarevné, list podbělu a semínko pískavice.
Kašel se zahleněním řeší OMAN. Hleny rozpouští květ sedmikrásky.

Na kašel a chrapot si můžete připravit čaj z jednoho dílu jitrocele a jednoho dílu plicníku lékařského, pořádně ho oslaďte medem včelím nebo pampeliškovým a lépe ještě podbělovým nebo též jitrocelovým sirupem. Můžete též zkusit pít čaj z mateřídoušky a to 3 lžičky sušené nati na 250 ml vařící vody a nechte 15 minut louhovat. Pijte 2-3 šálky denně. Možná jste si podle návodů z minula připravili jitrocelový sirup, pampeliškový med či bezinkovou šťávu, budou vhodným doplňkem čajů pro nachlazení.
Více informací o jednotlivých bylinkách je na www. BylinkyProVsechny.cz

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny