Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Domácí květinová voda pro osvěžení obličeje - recept, postup, návod, příprava, výroba

Květinová voda se používají jako přírodní pleťové tonikum nebo sprej na osvěžení obličeje a není složité si ji připravit doma. Protože se jedná o vodní záležitost bez konzervantů, je třeba počítat s krátkou dobou trvanlivosti. Není ale problém si udělat každý týden hydroseanci a vytvořit si novou kombinaci vůní a účinků. Květy je dobré používat čerstvé, ale ani sušené nezklamou.

  Domácí květinová voda pro osvěžení obličeje - příprava: Nasbírejte okvětní lístky. Omyjte je, rozložte a pečlivě zkontrolujte, jestli v nich nezůstal nějaký zapomenutý brouček. Doprostřed velkého hrnce umístěte prázdnou keramickou (žáruvzdornou) misku. Na dno hrnce nasypte lístky a zalijte filtrovanou vodou (poměr 1:1, tzn. na 1 gram kvítků 1 gram vody). Postavte na plotýnku a na malém žáru pomalu a s citem vařte. Hrnec přiklopte pokličkou - obráceně - kondenzovaná květinová voda tak bude stékat do misky uprostřed hrnce. Na obrácenou pokličku položte led - nejlépe uzavřený v sáčcích, aby vám nestékal dolů. Připravte si jich dostatečné množství a průběžně je měňte. Poddle množství použité vody celý proces trvá 1-2 hodiny. Finální květinovou vodu slijte do nádobky a uchovávejte v chladu. Používejte jako běžné pleťové tonikum nebo noste s sebou během dne k osvěžení obličeje.

Domácí květinová voda pro osvěžení obličeje - suroviny:

  • 1 díl okvětních lístků chemicky neošetřených květin (nejčastěji růže levandule, třezalka, třapatka, černý bez)
  • 1 díl destilované nebo filtrované vody
  • velké množsví ledu
  • velký hrnec s pokličkou
  • žáruvzdorná miska
  • nádobka na finální produkt (ideální menší sprejová lahvička)

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny