Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jak vyrobit balzám na rty - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Jakmile trošku přituhne, je čas vytáhnout balzámky. Pokud máte vypotřebováno, udělejte si radost tvorbou svého vlastního. Nebudete už chtít jiný.

Balzám na rty - příprava: V žáruvzdorné misce ve vodní lázni velmi pomalu rozehřejte olej a vosk, než se vše rozpustí a spojí. Odstavte a vmíchejte esenciální olej a vitamín E. Pokud chcete, aby měl balzám i barvu, přidejte do směsi 1 lžíci rtěnky, třeba nějaké, kterou už nepoužíváte nebo se rozbila. Předpokládám, že pokud ji máte doma, tak není prošlá a je vám známo její složení. Hezkého hnědého tónu a příjemné vůně docílíte i přidáním kakaového prášku. Přemístěte misku do ledové lázně a pomalu přidávejte med, něžně (opravdu něžně) míchejte, než se vše spojí. Pak opatrně přelijte do nádobky na balzám. Nechte nejlépe 6 hodin odpočinout. Spotřebujte s ohledem na trvanlivost použitých surovin.

Balzám na rty - suroviny:

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce včelího vosku
  • 1 lžíce medu (pokud chcete, aby byl balzám sladký)
  • 1/4 lžičky vitamínu E
  • 6 kapek esenciálního oleje oleje (vybírejte nejen podle vůně, ale i podle léčivých účinků)

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny