Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jak vyrobit sirup proti kašli vhodný i pro kojence - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Léky proti kašli bývají určené dětem starším dvou let, ale často obsahují látky, které jim mohou spíš uškodit. Když si sirup vyrobíte doma sami, přijde vás rozhodně levněji, budete vědět, z čeho se skládá, a bude působit jen silou přírody.

Sirup proti kašli - příprava: Ohřejte sirup, ale nevařte ho. V jiném kastrůlku povařte 5 minut celý citron, potom ho zchlaďte a nakrájejte na kolečka. Přidejte do sirupu a nechte ve vodní lázni ohřívat 1 hodinu, ale nevařte. Přeceďte přes sítko, aby zbyl jen citrónový sirup. Uchovávejte v lahvičce, kterou předem raději vyvařte. Označte si ji datem výroby, v lednici vydrží 2 měsíce.

Sirup proti kašli - suroviny:

  • 250 ml rýžového sirupu
  • 2 citrony (bio)

Rýžový sirup je přírodní sladidlo, které díky svému složení a nižšímu glykemickému indexu nezatěžuje slinivku, nepřekyseluje žaludek (má vyšší pH) a nepřispívá k vyplavování některých minerálů z lidského organismu jako obyčejný cukr, který by se malým dětem podávat vůbec neměl anebo alespoň co nejméně. U větších dětí je rýžový sirup možné nahradit medem.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny