Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Zánět dýchacích cest, močového měchýře, ucha, kašel, zápal plic - zábal proti potížím, bolestem - jak připravit, udělat (cibule)

Cibulový zábal podle babských doporučení vytahuje z těla jedovaté látky. Použít ho můžete při různých zánětlivých stavech (svýjimkou zánětu ledvin a při cukrovce) - vhodný je při kataru horních cest dýchacích, chronickém kašli, zápalu plic, zánětu močového měchýře, zánětu ucha i čelních a vedlejších obličejových dutin.

Nakrájejte cibuli na tenké plátky a ty dejte do sáčku vyrobeného nejlépe z gázy nebo širšího obvazu. Dejte vařit vodu a v páře nad ní sáček silně nahřejte. Ale pozor, sáček musí nad nádobou pouze viset, nesmíte ho smočit! Horký sáček s cibulí přiložte okamžitě na místo, kde vás trápí zánět, a přikryjte vlněným šátkem. Je to skvělé hlavně v počátku choroby, zábal však musí být přiložen pouze asi patnáct až dvacet minut. Jakmile zchladne, okamžitě ho sejměte.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny