Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Zdraví, babské rady, byliny

Šťáva z černé ředkve na podpoření trávení - jak připravit, udělat

Šťáva z černé ředkve podporuje činnost žlučníku. Ředkev jemně nastrouháme, smícháme s medem a necháme asi hodinu stát. Uvolněnou šťávu slijeme přes jemné sítko nebo plátýnko a pijeme 1 sklenici vždy před jídlem. Jezte také

Číst dál: Šťáva z černé ředkve na podpoření trávení - jak připravit, udělat

Křenová tinktura nazlepšení prokrvení, urychlení hojení ran - jak připravit, udělat

Křen obsahuje látky působící proti bakteriím uvolňujícím křeče a zmírňujícím záněty. Pomáhá při revmatických obtížích, menstruačních bolestech, bolestech zubů, nachlazení, zácpě, žaludečných potížích. Při revma a ischiasu vtírejte do postižených míst křenovou tinkturu. Ta zlepší místní prokrvení a urychlí tak hojení.

Číst dál: Křenová tinktura nazlepšení prokrvení, urychlení hojení ran - jak připravit, udělat

Ztráta hlasu - odvar na hlasivky - jak udělat, připravit

Ztráta hlasu: Cibuli uvaříme i se slupkou a odvar vypijeme.

 

Cibule - účinky na zdraví, použití, využití - zde.

Křenová šťáva proti nachlazení - jak připravit, udělat

Křenová šťáva je vynikající na příznaky nachlazení, jako jsou rýma a kašel. Očištěný křen nakrájejte na kolečka, dejte na nekovové sítko položené na hrníčku a zasypte cukrem. Křen pustí šťávu, kterou užívejte 3x denně a nachlazení je pryč.

Česnekový elixír na vysoký krevní tlak, kornatění tepen - jak připravit, udělat

Česnekový elixír léčí vysoký krevní tlak, kornatění tepen, upravuje střevní flóru a má antibiotické účinky. K přípravě potřebuje 4 omyté citrony s kůrou, 1 větší cibuli (oloupanou), 15 - 20 stroužků česneku, 150 g křenu. Vše rozemeleme na masovém mlýnku a dáme do třílitrové láhve. Dolijeme 1 litrem převařené vody, přidáme 1/2 kg cukru, uzavřeme a necháme 2 týdny stát.

Číst dál: Česnekový elixír na vysoký krevní tlak, kornatění tepen - jak připravit, udělat

Žaludeční likér pro dobré trávení - jak připravit, udělat

Žaludeční likér: Omyjeme 200 dkg jedlých jeřabin, vložíme do pětilitrové láhve, ve 3/4 l vody rozpustime 100 g cukru a převaříme. Když cukrový sirup vychladne, vylijeme jej na jeřabiny a doplníme jedním litrem čistého lihu. Okořeníme

Číst dál: Žaludeční likér pro dobré trávení - jak připravit, udělat

Bezinkový likér plný vitamínů - jak připravit, udělat

Bezinkový likér - vitamíny z bezinek: Připravíme jej velmi rychle, když asi 1 litr hotové šťávy, bez konzervačních přípravků, doplníme asi 1/2 litrem alkoholu (rum, brandy i vodka). Likér má výraznější chuť, když při povaření šťávy (vaříme asi 5 minut) přidáme kousek skořicové kůry a několik hřebíčků.

 

Bez černý, bezinky - účinky na zdraví, použití, využití - zde.

Bezinkový likér k léčbě neuralgií, bolestí nervového původu - jak připravit, udělat

Bezinkový likér: 2 litry omytých plodů černého bezu (bezinek) svaříme s 1 litrem vody, přecedíme přes sítko a řádně vymačkáme. Přidáme 3 - 4 dkg cukru a 5 minut povaříme. Přidáme 2 vanilkové cukry a 3 minuty povaříme, pak přidáme 1 lžičku mleté nebo rozpustné kávy a povaříme 2 minuty. Necháme vychladnout a přidáme 0,5 litru rumu.

Číst dál: Bezinkový likér k léčbě neuralgií, bolestí nervového původu - jak připravit, udělat

Petrželové víno na posílení srdeční činnosti - jak připravit, udělat

8 i více listů petržele nebo jeden kořen vaříme s litrem bílého vína po dobu 10 minut, poté přidáme 150 - 200 g medu, a ještě mírně 5 minut povaříme. Teplé scedíme do láhve s patentním uzávěrem a uskladníme v chladničce. Eventuální

Číst dál: Petrželové víno na posílení srdeční činnosti - jak připravit, udělat

Šípkové víno pro zdraví - jak připravit, udělat

100 g sušených šípků bez semen nechejte dva týdny louhovat v 1 litru silnějšího suchého červeného vína, a potom přeceďte. Vypijte jednu menší sklenku každý den. Budete zdraví jako řípy.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny