Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Jak se zbavit přemnožých slimáků pomocí Vanishe

Objeví-li se nám v zahradě slimáci, na všech částech rostliny najdeme stopy po okusování, zejména za vlhkého a chladného počasí. Ohrožena jsou zejména nová poupata, která bývají často ohryzána "na kost". Na rostlinách i okolní půdě jsou viditelné typické slizké stopy.

Slimáci zůstávají přes den v úkrytu, aby se chránili před vysycháním. Přezimují v podobě vajíček v půdě. Mírnou zimu dokáží přežít i dospělí jedinci. Proti přemnožení slimáků můžete bojovat tím, že budete tyto nepříjemné živočichy sbírat a likvidovat. Večer a brzy ráno je najdete přímo na rostlinách, během dne pod nejrůznějšími prkny a kameny.

Můžete také kolem záhonů zřídit zábranu proti slimákům, kterou nedokáží překonat.

Při dlouhotrvajícím vlhkém počasí a velkém výskytu škůdců můžete prostor posypat peroxidem vodíku nebo přípravkem Vanish.

Existují také speciální granule, které když rozhážete do trávníku nebo na zahrádku, slimáci zahynou. Pokud chcete slimáka přímo zabít, můžete ho posypat solí.  

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny