Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?

Že k určitému pokrmu lze pít více druhů nápojů, to ví každý z nás. Které jsou však nejvhodnější?

  • K předkrmům: lehká červená nebo bílá vína, plzeňské pivo, vodka.
  • K salátům s octem a olejem: plzeňské pivo, vodka, minerální voda.

  • K uzenému lososu: suché bordeauxské nebo moselské víno.

  • K tučným rybám: suchý sekt nebo trpké bílé víno.

  • K ostatním rybám: suchý sekt, trpké bílé víno, světlé pivo.

  • K huse a kachně: bílé burgundské nebo bordeauxské víno, rýnský ryzlink, sylvánské zelené, plzeňské pivo, slivovice, prostějovská starorežná.

  • K libové drůbeži: burgundské nebo bordeauxské víno, bílé falcké nebo rýnské víno, světlé nebo černé pivo.

  • K biftekům: červené beaujolais, suché rosé, světlé pivo.

  • Ke zvěřině: všechny druhy červeného vína, rýnské nebo falcké bílé víno, kořeněný tramín, světlé pivo.

  • K vepřovému: lehká burgundská nebo bordeauxská vína, sylvánské zelené víno, pivo nebo čiré destiláty.

  • K telecímu: bílá falcká vína, světlé pivo.

  • K jemným sýrům: lehké červené víno, světlé pivo.

  • K ostrým sýrům: bordeauxské nebo burgundské víno, portské, plzeňské pivo, hruškovice.

  • K moučníkům: polosladký sekt nebo šampaňské, rosé tokajské, madeira, sladké bílé bordeauxské víno.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny