Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Meduňkovo-mátový sirup - jak připravit, udělat

Meduňkovo-mátový sirup - příprava: Mátu a meduňku omyjeme, natrháme na lístky a přelijeme zchladlou převařenou vodou. Necháme louhovat 48 hodin. Druhý den tekutinu přecedíme a přes plátno vlijeme do hrnce, přidáme cukr a

nakrájené citrony nebo kyselinu. Zahříváme na mírném plameni, dokud se všechen cukr nerozpustí. Nakonec tekutinu přivedeme k varu a necháme asi dvě minuty probublávat. Ihned plníme do láhví a zavíráme. Sirup je skvělým základem oblíbených domácích limonád. V zimě poslouží na lžičku proti kašli i k oslazení čaje.

Meduňkovo-mátový sirup - suroviny:

  • svazek máty a meduňky
  • 2 l převařené vody
  • 1 kg cukru krystal
  • 2 citrony (nebo sáček kyseliny citronové)

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny