Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Domácí griotka - jak připravit, udělat

Domácí griotka - příprava: Višně opereme, odstopkujeme a vložíme do větší nádoby. Posypeme je cukrem, přidáme skořici a hřebíčky a necháme 6 týdnů kvasit. Pak přilijeme rum, zamícháme a necháme ještě 2 týdny uležet. Přecedíme a stočíme do lahví.

Na výrobu griotky používáme dobře vyzrálé višně, které jí dají charakteristickou chuť, vůni i barvu.

Domácí griotka - suroviny:

  • 2 a 1/2 kg višní
  • 1 a 1/2 kg krystalového cukru
  • kousek celé skořice
  • 3 hřebíčky
  • 1/2 l rumu

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny