Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jeřabinový likér - jak připravit, udělat

1 l jeřabin očistíme a v široké láhvi zalijeme 400 ml 70% lihu a 125 ml koňaku nebo brandy. Zavřeme a necháme 7 dní stát. Potom uvaříme z 1 l vody a 600 g cukru sirup a do vychladlého slijeme tekutinu z jeřabin, které ještě důkladně vymačkáme.

Promícháme, přecedíme přes gázu a slijeme do tmavých láhví. Zazátkované láhve uschováme v chladu. Kalíšek jeřabinového likéru po těžkém obědě výborně "otevře žlučník".

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny