Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Kvašená malinovka - recept

Kvašená malinovka - příprava: Dobře vyzrálé maliny očistíme, vložíme do skleněné nebo porcelánové nádoby, pomačkáme a necháme asi týden kvasit, každý den je promícháme. Po týdnu je přefiltrujeme přes plátno a necháme ještě do druhého dne stát.

Pak šťávu odvážíme, přidáme odpovídající množství cukru a kyselinu citronovou a zahřejeme na teplotu kolem 80 C. Nalijeme do lahví a zazátkujeme. Uchováváme v chladnu.

Kvašená malinovka - suroviny:

Na 1 l čisté malinové šťávy:

  • 600 g krystalového cukru
  • 1 lžička kyseliny citronové

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny