Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Sirup z hroznového vína, hroznů - recept

Sirup z hroznového vína - příprava: Hrozny opereme, otrháme z třapin a rozdrtíme. Drť necháme několik hodin na chladném místě, až pustí šťávu. Necháme ji překapat přes plátno, odměříme, přidáme odpovídající množství cukru a kyselinu citronovou rozpuštěnou v trošce hroznové šťávy a pomalu zahřejeme na teplotu 85 C.

Číst dál: Sirup z hroznového vína, hroznů - recept

Hruškový likér - recept

Hruškový likér - příprava: Hrušky oloupeme, vykrojíme stopky a jádřince a nakrájíme na menší kousky. Vložíme je do čtyřlitrové sklenice, zalijeme lihem nebo vodkou, přidáme vanilkový lusk, mandle, skořici a hřebíček, povážeme a necháme asi 10 dní stát. Občas sklenicí potřeseme. Cukr svaříme s 1 a 1/2 l vody, přidáme k hruškám a necháme stát dalších 14 dní, opět občas sklenicí potřeseme.

Číst dál: Hruškový likér - recept

Brusinkový likér - recept

Brusinkový likér - příprava: Cukr svaříme s vodou, přidáme brusinky, pomerančovou šťávu a kůru, promícháme a necháme zchladnout. Pak je lehce rozmixujeme, pouze tak, aby pustily šťávu, ale jinak by měly zůstat skoro celé. Přilijeme vodku a pečlivě promícháme. Likér přefiltrujeme, nalijeme do láhví, uzavřeme a na 3 týdny uložíme na tmavém a chladném místě, občas jej protřepeme.

Číst dál: Brusinkový likér - recept

Broskvový likér - recept

Broskvový likér - příprava: Broskve pokrájíme a s hřebíčky, skořicí a kůrou z dobře omytého citronu vložíme do velké sklenice. Zalijeme vodkou, dobře utěsníme a necháme stát asi 3 týdny na teplém místě. Poté přefiltrujeme přes papírový filtr na kávu. Cukr svaříme s vodou a po zchladnutí promícháme s výluhem. Likér nalijeme do láhví, dobře uzavřeme a necháme stát 3 měsíce na tmavém místě.

Číst dál: Broskvový likér - recept

Broskvový džus - recept

Broskvový džus - příprava: Omyté broskve vypeckujeme, jablka zbavíme stopek, jádřinců a okvětí, i se slupkami pokrájíme na kousky a podlité troškou vody rozvaříme. Poté propasírujeme přes cedník, odměříme, přidáme odpovídající množství cukru a kyseliny citronové a ještě chvilku povaříme. Nalijeme do sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 C. Před podáváním zředíme vodou.

Číst dál: Broskvový džus - recept

Borůvkový likér - recept

Borůvkový likér - příprava: Přebrané borůvky v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vložíme do větší uzavíratelné nádoby, zalijeme vodkou, uzavřeme a necháme alespoň 10 dní v chladu a temnu odležet. Po této době v hrnci svaříme vodu s cukrem a necháme vychladnout. Borůvky scedíme, do ochucené vodky přilijeme cukrový rozvar a zamícháme. Hotový likér přelijeme do lahví, zavíčkujeme a uložíme na tmavé a chladné místo.

Číst dál: Borůvkový likér - recept

Borůvkový sirup - recept

Borůvkový sirup - příprava: Přebrané a propláchnuté borůvky prolisujeme. Do odměřené borůvkové šťávy přidáme cukr a kyselinu citronovou a zahřejeme na 80 C. Nalijeme do čistých nahřátých láhví, ihned zazátkujeme a položené necháme vychladnout. Pak zátku seřízneme do rovna a zalijeme voskem.

Číst dál: Borůvkový sirup - recept

Ovocný mošt - recept

Ovocný mošt - příprava: Očištěné, oprané, případně vypeckované ovoce umeleme na masovém mlýnku a po krátkém odležení z něj slijeme šťávu. Uskladníme ji do druhého dne na chladném místě, druhý den ji znovu slijeme, nebo přefiltrujeme.

Číst dál: Ovocný mošt - recept

Ovocný sirup - recept

Ovocný sirup - příprava: Vylisovanou ovocnou šťávu odměříme, přidáme do ní odpovídající množství cukru a trochu kyseliny citronové, zahřejeme na teplotu 85 C a za stálého míchání prohříváme, až se cukr rozpustí. Během zahřívání sbíráme pěnu.

Číst dál: Ovocný sirup - recept

Sirup z rybízu a malin - recept

Sirup z rybízu a malin - příprava: Očištěné a oprané ovoce v hrnci rozmačkáme, podlijeme troškou vody a vaříme tak dlouho, až pustí co nejvíce šťávy. Procedíme přes pláténko, ale ovoce nevymačkáváme, sirup by rosolovatěl. Cukr svaříme s troškou vody na hustý sirup, přidáme ovocnou šťávu a asi čtvrt hodiny povaříme. Během vaření sbíráme vzniklou pěnu.

Číst dál: Sirup z rybízu a malin - recept

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny