Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - správné roztápění grilu, jaké dřevo použít

K roztápění je vhodné dřevo dubové, bukové nebo z ovocných stromů. Dřevo jehličnanů není příliš vhodné kvůli obsahu pryskyřic. U uhlí můžeme volit mezi dřevěným uhlím a briketami, přičemž je třeba dávat pozor, aby to nebyl produkt z tropických dřevin. Používáme-li podpalovače, je důležité, aby neobsahovaly parafín, který se usazuje na

grilovaných potravinách. Kostičky podpalovače umístíme mezi uhlí, dřevo a novinový papír. Kromě kostiček se podpalovače vyrábějí také z rostlinných materiálů ve formě pasty nebo gelu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny