Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Plněné žampiony - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Plněné žampiony - příprava: Houby očistěte, ale neloupejte. Nožičky malých žampionů odkrojte, velkých odlomte. Malé houby a nožičky nasekejte nadrobno. Ve velké pánvi rozehřejte máslo, vložte 4 velké žampiony, pokapejte citronovou šťávou a z každé strany je 1 minutu opékejte.

Lehce osolte a dejte stranou. Ve stejné pánvi rozehřejte zbylé máslo. Přidejte šalotku a zlehka smažte 2-3 minuty, přidejte nakrájené houby a zbylou citronovou šťávu, lehce osolte a smažte další 2-3 minuty, až se odpaří tekutina. Pak přidejte smetanu a 1 minutu povařte. Vsypte petrželku, osolte, opepřete a dejte trochu vychladnout. Pak jí naplňte kloboučky a lžící vytvarujte hromádky. Posypte strouhankou a dejte zapéct do trouby předehřáté na 200 °C.


Plněné žampiony - suroviny:

  • 4 velké pevné žampiony
  • 100 g malých žampionů
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 60 g másla
  • 1 střední šalotka nadrobno nakrájená
  • 3 lžíce smetany ke šlehání
  • 1 lžíce nakrájené petrželky
  • 1 lžíce strouhanky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny