Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Zavařený václavkový salát, salát z václavek - jak připravit, zavařit, uchovat

Z václavek použijeme jen kloboučky, nožky odkrojíme a vyhodíme. Kloboučky dobře propereme, menší necháme celé, větší překrojíme. Vložíme je do vroucí osolené vody a podle tuhosti vaříme 5-10 minut. Poté je scedíme, necháme

okapat a nasypeme do sklenic, přičemž je proložíme libovolnou pokrájenou zeleninou. Zalijeme scezeným nálevem, do každé sklenice dáme trochu oleje, uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při teplotě 90 C.

Nálev:

  • na 1 l vody 4 dl octa
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • 1 lžíce soli
  • 6 kuliček pepře,
  • 6 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžíce hořčičného semínka

Vše 10 minut povaříme.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny