Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Nakládání hub - Houby v balzamikové octě

Houby v balzamikovém octě - příprava: Smíchejte ingredience na nálev, přiveďte k varu, přidejte houby a nechte
2 minuty mírně povařit. Vyjměte houby a spolu s dalšími ingrediencemi je navrstvěte do sklenice. Houby zalijte vlažným

Číst dál: Nakládání hub - Houby v balzamikové octě

Jak si připravit koření ze sušených hub - postup, návod

Ze sušených hub si můžeme připravit koření – houby najemno utlučeme, nasypeme do skleničky a dobře uzavřeme.

Jak uvařit žampiony tak, aby po uvaření neztmavly - rady, doporučení (citronová šťáva)

Do vody, ve které vaříme žampióny, přidáme pár klapek citrónové šťávy. Žampióny neztmavnou.

Houby a alkohol - jakým nápojem zapíjet houby a co raději nepít - tipy, rady, doporučení

Houby se nesnášejí s alkoholem. Zapíjíme je raději pouze malou sklenkou piva. Rozhodně není vhodné víno, které s houbami kvasí.

► Jak skladovat, uchovávat houby v lednici aby vydržely čerstvé - postup, návod

Čerstvé houby uchováme v chladničce pod vlhkou utěrkou, nebo v propíchaném papírovém sáčku.

Jak rozmrazovat houby před použitím - tipy, rady, doporučení

Houby nerozmrazujeme je zcela, pouze je necháme povolit. Zmrazené houby už znovu nezamrazujeme.

V jakém množství je vhodné mrazit houby - tipy, rady, doporučení

Houby mrazíme v takovém množství, abychom jednu várku měli na jedno použití.

Uchovávání hub v mrazáku - jak houby před mrazením upravit - postup, návod

Houby můžeme uchovávat i mražením v chladničce. Zmrazujeme je co nejdříve. Houby očistíme, malé necháme vcelku a velké nakrájíme na menší kusy. Předvaříme je ve slaném nálevu 2-4 minuty. Houby, které mění barvu, můžeme namočit do roztoku s kyselinou citrónovou. Potom je scedíme, ochladíme studenou vodou, necháme okapat a zcela vychladnout. Nasucho zmrazené houby ukládáme do mikrotenových sáčků.

Jak to udělat, co použít, aby houby při zavařování zbělely - postup, návod

Při zavařování podzimních hub ve slaném nálevu, přidáme do nálevu na 1 litr asi 20 g kyseliny citrónové, aby houby zbělely.

Jak předem upravit houby, které chceme použít do zapékaných pokrmů - tipy, rady, doporučení

Chceme-li sušené houby použít do zapékaných pokrmů, namočíme je předem do mléka a necháme chvíli nabobtnat.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny