Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jemné sýrové chipsy k polévce - příprava, postup

Jemné sýrové chipsy k polévce: Camembert nakrájejte na tenké plátky, položte ho na stejně tenké chlebové plátky a dejte do trouby krátce zapéct při 200 °C, dokud se sýr nerozpustí. Sýrové chipsy udělají například z hráškové polévky delikatesu.

Nač si dát pozor při přípravě domácí tatarky

Připravujete-li si domácí tatarku, pamatujte, že ji musíte udělat hustší. Po přidání octa, okurek, cibule a citronové šťávy totiž majonéza řídne a nevypadala by zrovna dvakrát lákavě.

Čím nahradit jíšku v polévce, omáčce (bramborová kaše v prášku)

Aby byly vaše pokrmy dietnější, můžete klasickou jíšku nahradit bramborovou kaší v prášku.

Čím nahradit jíšku v polévce, omáčce (ovesné vločky)

Aby byly vaše pokrmy dietnější, můžete klasickou jíšku nahradit umletými vločkami.

Pečené rýžové kuličky do polévky - postup, příprava

Pečené rýžové kuličky do polévky: Smíchejte 250 g vařené rýže basmati a 150 g strouhaného parmezánu. Z těsta vytvořte malé kuličky, obalte je v rozkvedlaném vajíčku a strouhance. Ve fritéze je upečte dozlatova. Chutnají skvěle ke krémové tomatové polévce.

Jak vařit karlovarský knedlík, aby udržel tvar, mozaiku (okoralý chleba)

Karlovarské knedlíky vypadají i chutnají výborně, to nejlepší však na nich je, že jsou snadné a hotové za chvilku. Aby měl knedlík pěknou mozaiku, je dobré kostičky toastového chleba nechat mírně okorat. Ideální je nakrájet pečivo a do rána nechat volně proschnout na lince.

Číst dál: Jak vařit karlovarský knedlík, aby udržel tvar, mozaiku (okoralý chleba)

Jak urychlit vaření brambor (máslo)

Oloupané brambory se rychleji uvaří, přidáte-li do vody kromě kmínu a soli také kousek másla. Navíc budou chutnější a s více vitaminy.

Jak udělat, aby bramborové knedlíky nebyly po uvaření slizké (ocet)

Bramborové knedlíky se nerozvaří a nebudou oslizlé, přidáte-li do vody v hrnci trochu octa.

Jak zabránit přetečení polévky, omáčky z hrnce při vaření (olej, tuk)

Aby polévky nebo omáčky při vaření z hrnce nevytekly, potřete horní okraj vnitřní strany hrnce olejem nebo jiným tukem.

Jak připravit kyselou zavářku do polévky (bílý jogurt)

Když chcete hustou polévku s kyselou chutí, připravte do ní zavářku z vajíčka, hladké mouky a trochy bílého jogurtu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny