Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jak to udělat, aby se nám mléčná polévka nesrazila - tipy, rady, doporučení

Používáme-li do polévky mléko, je lépe jej předem povařit, abychom zabránili tomu, že se nám polévka nebo omáčka srazí.

Jak připravit dietní jíšku - tipy, rady, doporučení

Na dietní polévky používáme zásadně mouku opraženou na sucho na pánvi nebo kastrolku a zjemníme ji máslem.

Jak solit a kořenit polévku, nač si dávat pozor - tipy, rady, doporučení

Polévku solíme a kořeníme opatrně, protože delším skladováním a uležením se v nich koření a sůl rozleží a mohly by být překořeněny a přesoleny. Je lépe polévku dochutit až těsně před podáváním.

Jak ohřívat husté polévky, aby se nepřipálily - tipy, rady, doporučení

Husté polévky nejlépe ohřejeme ve vodní lázni a zabráníme tomu, aby se nám nepřipálily.

Jak to udělat, co použít, aby se nám na povrchu polévky nevytvořil škraloup - tipy, rady, doporučení

Aby se nám na krémové polévce nevytvořil škraloup, vkládáme na povrch kousek čerstvého másla.

Jak využít, použít tuk z polévky - tipy, rady, doporučení

Vaříme-li v polévce tučné maso, necháme vývar vychladnout a ztuhlý tuk sebereme a použijeme na přípravu jíšky nebo na základ guláše nebo pečeně.

Jak, čím zahušťovat bílou polévku - tipy, rady, doporučení

Bílé polévky zahušťujeme většinou jíškou nebo moukou rozmíchanou v mléce nebo ve smetaně. Jíšku připravujeme vždy světlou, aby se tuk zbytečně nepřepaloval. Pokud přidáváme do polévky žloutek, polévku již nevaříme, žloutek by se srazil.

Jak uchovávat, skladovat polévku v mrazáku - rady, doporučení

Polévky si můžeme připravit doma i do zásoby. Máme-li mrazničku, uvaříme si větší množství polévky a potom zbylou nalijeme do mikroténového sáčku nebo do misek, např. od polárkového dortu a polévku máme vždy po ruce. Potom stačí jenom ji ohřát a přidat některou z vložek (rýže, noky, knedlíčky apod.)

Jak připravovat mléčné polévky - tipy, rady, doporučení

K přípravě mléčných polévek používáme jenom netučné mléko a místo smetany raději jogurt.

Jak to udělat, co použít, aby měl vývar zlatavou barvu - tipy, rady, doporučení

Abychom získali zlatavou barvu vývaru, přidáme při vaření několik slupek z cibule nebo omyté vaječné skořápky.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny