Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Kurkuma - jak vypadá a kde se dá při vaření použít - rady, tipy, doporučení

Toto jasně žluté koření má jemnou vůni, připomínající pomeranče a zázvor, a velmi intenzivní chuť. Přidává se do rýže, polévek, omáček, k bramborám, těstovinám, masu i rybám. Je nepostradatelnou součástí většiny indických jídel, např. indického zeleninového či masového kari, používá se i na nakládání masa společně s jogurtem nebo zakysanou smetanou. Kurkumu koupíte bud samotnou (v podobě práškového koření v sáčku), nebo je součástí různých kořenicích směsí, z nichž nejznámější je kari.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny