Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Koření, dochucovadla a bylinky

Koření - která koření se používají do kterých jídel

Koření je v kuchyni nepostradatelné. Některé druhy používáme donekonečna a některá pro neznalost vůbec.   Ochuzujeme tak nejen sebe, ale i rodinu o nezapomenutelné kulinářské zážitky.   V následujícím přehledu jsou uvedena nejpoužívanější a nejznámější koření a jejich použití.  

Číst dál: Koření - která koření se používají do kterých jídel

Jak vylepšit, ochuti svačinu pomocí pesta - tipy, rady

Jak vylepšit svačinku (housku se sýrem a šunkou) pomocí pesta. Svačinku přeměníte rázem v lahůdku třeba tím, že do housky vložíte kromě sýra také šunku, nebo tuňáka ochutíte pestem.

► Jak otevřít jednorázový mlýnek na koření Kotanyi - video, postup, návod, tipy, rady

Také vám vadí, že jsou mlýnky na koření jednorázové a nedají se znovu použít? Do mlýnku Kotanyi se dá dostat a to během několika sekund.  

Číst dál: ► Jak otevřít jednorázový mlýnek na koření Kotanyi - video, postup, návod, tipy, rady

Jak, čím zmírnit příliš ostrou chuť hořčice - tipy, rady

Chut' příliš ostré hořčice snadno zjemníme, když do ní vmícháme trochu tekutého medu.

Jak nastrouhat velmi malý kousek muškátového oříšku - tipy, rady

Mletí muškátového oříšku může být problém, pokud je kousek příliš malý. Je-li muškátový oříšek příliš malý na to, aby se dal strouhat, jednoduše ho umelte v mlýnku na pepř.

Jaké bylinky se hodí do polévky

PolévkU můžete okořenit během vaření, máte-li však čerstvé bylinky, určitě nezapomeňte přidat nadrob no nakrájenou pažitku, bazalku nebo petržel ku kudrnku do každé polévky, a to těsně před jejím podáváním. 

Jak si vyrobit drcený, mletý pepř bez použití mlýnku na pepr

Pokud potřebujete čerstvě mletý pepř, ale nemáte doma při ruce mlýnek, vložte zrnka pepře do zamrazovacího sáčku a několikrát ho silně "vyválejte" válečkem na těsto. Čím déle budete vátet, tím bude pepř jemnější. 

Jak zabránit vyschnutí hořčice

Pokud vám ve spíži stojí nějaká hořčice, posypte povrch trochou soli, aby zbytečně hořčice nevyschla. Sůl chuť hořčice nijak neovlivní.

Jak zvýraznit aroma pažitky, petržele, bylinek při vaření

Aby pažitka, petrželka nebo jiné bylinky v pokrmech pořádně voněly, je vhodné je krátce orestovat na másle nebo pár kapkách olivového oleje.

Jak zlepšit chuť zálivky (remulády) z obchodu

Remuládu koupenou ve sklenici jednoduše ochutíte bylinkami z mrazáku a troškou láku z naložených okurek.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny