Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Bylinkové máslo k rybám, masu, pečivu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Bylinkové máslo k rybám, masu a pečivu - příprava: Máslo třeme až je nadýchané a zapracujeme do něho najemno nasekané bylinky a citrónovou šťávu a sůl. Pro slavnostní příležitosti můžeme přátele překvapit originálními tvary másla, které natlačíme do formiček na cukroví.   Také máslo můžeme vyválet mezi dvěma papíry na pečení na plát asi 1/2 cm vysoký a z něhož vykrajovátky vykrájíme ozdobné tvary.

Ozdobit je můžeme zatlačením lístků bylinek či jedlých květů do másla, hodí se k tomu květy brutnáku, měsíčku, sedmikrásek, pažitky a lichořeřišnice. Máslo nakonec vychladíme (pro urychlení vložíme na chvíli do mrazničky), pak nožem vyloupneme z formiček a podáváme k pečivu nebo přidáme k masu či rybám při pečení.


Bylinkové máslo k rybám, masu a pečivu - suroviny:

  • 250 g změklého másla
  • 4-6 polévkových lžic čerstvých nebo malých lžiček sušených bylinek podle vlastní chutě (meduňka, pažitka, petržel, kopr, okvětní plátky měsíčku, řeřicha…)
  • šťáva a nastrouhaná kůra z 1 biocitrónu
  • sůl podle chutě
  • sušená mletá hořčice (hořčice nemusí být, pro děti je moc ostrá)

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny