Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Máslo v utěrce - jak udělat, připravit

Máslo v utěrce - příprava: Smetanu naplňte do sklenice se šroubovacím uzávěrem maximálně do výše2/3, přidejte přírodní jogurt apod. , promíchejte a pouze volně přiložte víčko. Postavte na 12-24 hodin (např. přes noc) na teplé místo,

potom na 2 hodiny do chladna. Kysanou smetanu dejte do vysoké úzké nádoby a tyčovým mixérem ušlehejte na máslo. Do síta vložte čistou kuchyňskou utěrku a máslo na ni vylijte. Utěrku na obou koncích svažte a nechte odkapat podmáslí. Podmáslí zachycujte a poté použijte k dalšímu účelu. Hotové máslo vyjměte z utěrky.

Máslo v utěrce - suroviny:

  • 1 hrnek smetany
  • 1 PL přírodního jogurtu, kysaného mléka, podmáslí, kysané smetany, syrovátky apod.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny