Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Dezert flameri - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Znáte dezert jménem flameri? Uveďte k varu 500 ml mléka s 2 lžícemi cukru, kůrou z pomeranče a špetkou soli. Za stálého míchání vsypte krupici, při nízké teplotě ji nechte "bobtnat" do zhoustnutí. Pak hrnec a odstavte. Rozkvedlejte žloutek a vmíchejte do mírně vychladlé krupice.

Z bílku vyšlehejte tuhý sníh a vmíchejte do zcela vychladlé krupicové směsi. Směs nalijeme do vodou vypláchnuté formy (nebo 4 malých formiček) a uložte do chladničky minimálně na 4 hodiny vychladit. Krupicové bábovičky podávejte přelité oblíbeným svařeným ovocem.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny