Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Jahodové tiramisu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jahodové tiramisu - příprava: Jahody opláchněte a nechte důkladně okapat. Asi 15 kusů si odložte na ozdobení. Zbylé jahody pokrájejte na menší kousky a odložte do lednice. V misce důkladně vyšlehejte žloutky s práškovým cukrem. Žloutkovou pěnu smíchejte s mascarpone a odložte do lednice.

Z bílků a ze špetky soli vyšlehejte tuhý sníh a zlehka ho vmíchejte do mascarponového krému. Jahodový likér (nebo sirup) smíchejte s 50 ml vody. Polovinu piškotů krátce namočte do jahodového likéru a rozdělte do šesti dezertních pohárků nebo misek. Přidejte pokrájené jahody a pokryjte je mascarponovým krémem. Vrstvy zopakujte. Tiramisu ozdobte celými jahodami a aspoň na tři hodiny nechte chladit v ledničce.

Jahodové tiramisu - suroviny:

  • 6 vajec
  • 120 g práškového cukru
  • 500 g mascarpone
  • 50 ml jahodového likéru (sirupu)
  • 24 ks piškotů
  • 350 g jahod
  • špetka soli

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny