Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Francouzské jablečné lívanečky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Francouzské jablečné lívanečky - příprava: Rozšlehá se celé vejce, lžíce cukru, lžíce mléka nebo smetany, lžíce rumu, malinko soli a mouky tolik, aby bylo těsto jako na kapání. Spíše trochu tužší. Závinová jablka, křehká, jež se snadno rozvářejí, se oloupají, nakrájejí napříč na kolečka, zbaví jádřince, obalí v těstíčku a smaží na oleji.

Hned se sypou cukrem. Jsou výtečné za horka.

 

Francouzské jablečné lívanečky - suroviny:

  • 1 vejce
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce mléka nebo smetany
  • 1 lžíce rumu
  • sůl
  • polohrubá mouka
  • jablka
  • olej na smažení
  • cukr na posypání

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny