Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Jemné lívance - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jemné lívance - příprava: 30 g čerstvého rozehřátého másla se dá do mísy, k tomu se přidá lžíce cukru, 2 žloutky, 1 celé vejce, 1/3 litru vlažného mléka, 1/3 litru mouky, sůl, 20 g zkynutých kvasnic, naposledy ze 2 bílků sníh, zadělá se těsto a nechá kynout.

Když je těsto nakynuté, nalévá se lžící do lívanečníku a ppeče se na plotně na jedné a pak na druhé straně. Upečené lívance se mažou marmeládou. Vždy dva se spojí a posypou cukrem.

 

Jemné lívance - suroviny:

  • 30 g másla
  • 1 lžíce cukru
  • 3 vejce
  • 1/3 l mléka
  • 1/3 l hladké mouky
  • tuk na pečení
  • zavařenina na potření
  • cukr na posypání

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny