Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Moravská omeleta - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Moravská omeleta - příprava: Rozpusťte 40 g másla, vmíchejte do něj 3 lžíce mouky a 2 celá vejce. Postavte na sporák. Míchejte a přilévejte po troškách 1/2 l mléka. Vařte tak dlouho, dokud nevznikne kaše, pak odstavte a míchejte, dokud těsto nezchládne.

Potom utřete 30 g másla, 50 g vanilkového cukru, 3 žloutky, trochu ustrouhané citronové kůry, vše se dobře smíchejte. Do směsi přidávejte po troškách vychladlé těsto. Když je všechna kaše  dobře rozmíchaná, přidejte do ní ze 3 bílků tuhý sníh. Těsto dejte na pomaštěnou pánev, posypte hrozinkami, rozkrájenými mandlemi, citronátem a zvolna pečte.

 

Moravská omeleta - suroviny:

  • 40 g + 30 g másla
  • 3 lžíce mouky
  • 2 + 3 vejce
  • 500 ml mléka
  • 50 g vanilkového cukru
  • 30 g hrozinek
  • 20 g mandlí
  • 20 g kandované citronové kůry (citronát)

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny