Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Teploty trouby při pečení cukroví, moučníků a dezertů - rady, doporučení

Teploty trouby při pečení cukroví, moučníků a dezertů:

  • 50-100 °C (sušení) - nižší bílkové pečivo (laskonky), které se po upečení plní krémem či šlehačkou
  • 130-150 °C (pečení při nízké teplotě, spíše sušení) - sněhové pečivo s ořechy, placičky a hromádky, makaronky
  • 160-170 °C (pečení při nižší střední teplotě) - šlehaná (třená) tuková těsta a dorty ve vyšší vrstvě
  • 170-190 °C (pečení při střední teplotě) - pečivo kypřené kypřicím práškem, pečivo s medem, perník ve vyšší vrstvě
  • 190-210 °C (pečení při vyšší střední teplotě) - drobné vánoční cukroví, tvarované kynuté pečivo, koláče pečené ve formách, štoly, vánočky
  • 210-225 °C (pečení při vyšší teplotě) - piškotové rolády, pečivo z listového těsta, drobné pečivo s vyšším obsahem tuku
  • 225-250 °C (pečení při vyšší teplotě) - listové těsto v různých variantách, pečivo z pálené hmoty (odpalované těsto), záviny
  • 250-300 °C (vysoká teplota) - rychlé a prudké zapečení sněhových hmot na předpečeném moučníku apod.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny