Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Moučníky, koláče, náplně, polevy, krémy

Co přidat, co použít do litého perníku, aby zůstal dlouho vláčný

Litý perník vydrží dlouho vláčný, přidáme-li do něho jeden nebo dva nastrouhané brambory.

Jak to udělat, co použít, aby se nám palačinky při smažení nelepily a netrhaly

Smažíme-li palačinky, pánev nejdříve potřeme syrovým bramborem.   Nebudou se lepit a zůstanou celé.

Co přidat, co použít při smažení vdolků, aby nebyly tak mastné (ocet)

Vdolky nebudou tak mastné, přidáme-li do rozpáleného tuku lžíci octa.  

Závin - jak, čím zpestřit nádivku do závinu

Závin zpestříme, když do náplně z jablek přidáme kompotované mandarinky nebo broskve a řidší těsto zahustíme piškoty.

Jak to udělat, co použít, aby koláče zůstaly déle čerstvé

Koláče vydrží déle čerstvé, dáme-li je do plechové krabice a k nim kousek obyčejného chleba.

Co přidat, co použít do drobenky, aby byla po upečení křupavější

Drobenka na koláč bude křupavější, když do ní přidáme alespoň dvě  lžíce medu.

Jak to udělat, co použít, aby se křehké těsto nedrobilo (ocet)

Křehké těsto se nám nebude tak drobit, přidáme-li do něho několik  kapek octa.

Co použít, aby upečené koláče měly krásnou barvu (bílek, med)

Koláče dostanou lepší barvu, když je potřeme bílkem rozmíchaným  s medem.

Co přidat, co použít do těsta, aby buchty a koláče dostaly po upečení krásnou zlatou barvu

Aby těsto na buchty nebo koláč dostalo krásnou žlutou barvu, přidáme do něj trochu jemně nastrouhané karotky.

Co použít, aby těsto lépe kynulo (jogurt)

Těsto bude lépe kynout, použijeme-li místo mléka jogurt.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny