Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Moučníky, koláče, náplně, polevy, krémy

Jak natřít krém na dort, aby byl bez hrudek - postup, návod

Krém do dortu bez hrudek: Pokud potíráte rozkrojený dortový korpus vanilkovým krémem, vezměte si na pomoc stěrku. Tu pak před každým dalším nabráním krému otřete vlhkou utěrkou. Tak se v krému nevytvoří žádné hrudky a zůstane pěkně hladký.

Jak odstranit drobivost těsta vyrobeného z piškotů či sušenek

Dortový korpus bez pečení: dorty s tímto korpusem z piškotů nebo ze sušenek jsou oblíbenou pochoutkou dětí i dospělých. Pokud je těstíčko příliš drobivé, přidejte do něj více rozpuštěné Hery nebo jiného tuku.

Jak zjemnit třené těsto na bábovku marcipánovými plněnými bonbony

Jemnějši třené těsto na bábovku. Chuť třeného těsta lze snadno ozvláštnit, přimícháte-li do něho několik nadrobno nakrájených čokoládových nebo marcipánem plněných bonbonů.

Jak dopéct nákyp pomocí alobalu a jak zabránit spálení nákypu

Dobře zapečený nákyp: Nákyp se vám určitě nespálí, když ho těsně před dopečením na pár minut pokryjete archem alobalu.

Jak zabránit slepení palačinek po smažení

Aby se palačinky, které pokládáte na sebe, vzájemně neslepily, prokládejte je archem kuchyňské papírové utěrky nebo ubrouskem.

Sražená čokoláda na vaření - jak ji znovu zkapalnit

Někdy se čokoláda při rozpouštění srazí. Pokud ji chcete "uvést do původního stavu", stačí do ní zamíchat pár lžic velmi horké vody. Čokoláda bude zase nádherně hladká.

Jak uvolnit buchtu přilepenou k pečicí formě

Pravděpodobně forma nebyla dobře vymazaná. Koláč ve formě překlopte na mřížku a obalte ho vlhkou utěrkou. Nechte asi 10 minut odpočívat. Potom utěrku odstraňte a formu z koláče opatrně zvedněte. Případně můžete stěrkou na těsto opatrně přejet mezi koláčem a formou.

Jak zabránit vytečení náplně štrůdlu

Jak docílit toho, aby náplň štrůdlu nevytekla? Stačí na ni poklást piškoty nebo posypat jemnou strouhankou, nejlépe ze sladkého pečiva. Chuť se nepokazí a závin zůstane bez poskvrnky.

Křupavá drobenka na koláč, buchtu - jak ji udělat?

Klasickou drobenku vylepšíme, když do ní přidáme trochu medu. Po zapečení bude povrch moučníku pěkně křupavý.

Jak vylepšit drobenku na koláč, buchtu

Klasickou drobenku vylepšíme, když do ní přidáme trochu medu. Pozapečení bude povrch moučníku pěkně křupavý.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny