Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Moučníky, koláče, náplně, polevy, krémy

Jak upéct závin dozlatova a dokřupava (tuk)

Na závěr pečení závin potřete místo rozšlehaným vajíčkem rozpuštěným tukem. Získá zlatou barvu a báječnou krustu.

Jak péct čokoládové suflé, aby při pečení nespadlo (škrob)

Čokoládové suflé je citlivka. Aby vám nespadlo, přidejte do základního těsta špetku škrobu.

Čím vylepšit drobenku na koláč (kardamom)

Drobenku vylepší kardamom. Na 1 plech zpracujte 150 g másla, 1 lžíci mletého kardamomu, 300 g mouky, 150g cukru a 1 vanilinový cukr. Koláč bude lahůdka.

Dezert flameri - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Znáte dezert jménem flameri? Uveďte k varu 500 ml mléka s 2 lžícemi cukru, kůrou z pomeranče a špetkou soli. Za stálého míchání vsypte krupici, při nízké teplotě ji nechte "bobtnat" do zhoustnutí. Pak hrnec a odstavte. Rozkvedlejte žloutek a vmíchejte do mírně vychladlé krupice.

Číst dál: Dezert flameri - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Čím vymazat formu, aby se moučník při pečení nepřipálil a nezhnědl (ztužený tuk)

Plechy a formy na moučníky vymazávejte vždy ztuženým tukem, nikoli máslem. Ztužený tuk se téméř nepřepaluje, takže moučník zůstane zespodu světlý a nepřipálí se.

► Pohankové palačinky s citrónem, banánem a skořicí - recept

Pohankové palačinky s citrónem, banánem a skořicí - příprava: do mléka do vysoké nádoby rozmícháme mouku, sůl a rozmačkáme oloupané banány. Vše rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme skořici a citrónovou šťávu. Na pánvi na mírném ohni rozpálíme olej a přebytečný odlijeme do plecháčku vedle, pánev stačí jen mírně namaštěná.

Číst dál: ► Pohankové palačinky s citrónem, banánem a skořicí - recept

Levandulové voňavé sušenky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Levandulové voňavé sušenky - příprava: Rozetřeme cukr s máslem a vejcem do pěny, pak přidáme mouku s práškem a drceným anýzem a vypracujeme těsto. Necháme ho 30 minut odležet v chladničce. Na pomoučeném vále rozválíme těsto na placku asi 3 mm silnou. Vykrajujeme různé tvary vykrajovátky na cukroví a na pečícím
papíře pečeme 10-12 minut při 200 C dozlatova, pak necháme vychladit.

Číst dál: Levandulové voňavé sušenky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Jak nalít palačinkové těsto na pánev při smažení snadno a jednoduše (džbán)

Když těsto na palačinky přemístíte do džbánku, můžete je nalévat rovnou na pánev.

► Jak neudělat hrudky v pudingu (omnia sklenice)

Děláte rádi puding a skoro vždy v něm máte nevzhledné a nechutné hrudky? Udělejte puding jinak: do kastrolku dejte přibližně 800 ml mléka a dejte ohřívat. Do sklenice omnia s uzávěrem dejte zbývajících cca. 200 ml, přidejte do omnia sklenice cukr a 2 sáčky pudingu Vámi oblíbené příchuti. Mléko na sporáku nechte ohřívat, směs mléka, cukru a pudingů uzavřete víčkem.

Číst dál: ► Jak neudělat hrudky v pudingu (omnia sklenice)

► Jak zesílit makovou vůni v náplni do koláčů, buchet, moučníků

Máte-li rádi silnou vůni máku v náplních, zkuste jej před mletím nasucho opražit na teflonové pánvi - bude mít intenzivnější aroma.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny