Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Moučníky, koláče, náplně, polevy, krémy

Jak poznat, zda je nákyp dobře upečený - rady, doporučení

Nákypy pečeme v předem vyhřáté troubě. Je-li nákyp upečený, poznáme, když do něho píchneme slabým drátem na pletení nebo špejlí. Je-li drát nebo špejle čistá, beze stop, je nákyp upečený.

Jak to udělat, co použít, aby byla poleva na dortu lesklá - tipy, rady, doporučení

Chceme-li na dortu docílit silnou a lesklou polevu, přidáme do cukrové polevy bílek.

Jablkový moučník ze zbylých bílků - postup, návod

Když nám zbudou bílky, použijeme je jako chutný moučník. Jablka ve slupce rozpečeme v troubě a protřeme sítem. Třeme je s cukrem a přidáme do nich tuhý sníh z bílků. Podáváme krém buď teplý, ztuhlý v troubě, hned jak jsme jej udělali, nebo jej necháme u ledu ztuhnout.

Jak, čím šlehat šlehačku, aby se nám nesrazila - tipy, rady, doporučení

Šlehačku šleháme metlou a zvolna, aby se nám nesrazila.

Čím potírat koláče, mazance, aby byly po upečení křehké, měli křehkou kůrku - tipy, rady, doporučení

Koláče, mazance apod. potíráme rozkvedlaným žloutkem nebo celým vejcem, do kterého jsme přidali trochu cukru, mléka a kousek másla. Kůrka je pak pěkně křehká.

Jak to udělat, co použít aby se povrch bábovky při pečení nespálil - rady, doporučení

Aby se bábovky na povrchu nepřipálily, pokryjeme je čistým, mastným papírem.

Jak péct pokrmy, koláče z lineckého těsta - tipy, rady, doporučení

Linecké těsto vkládáme do dobře vyhřáté, středně teplé trouby, kdy papír po vložení sice zežloutne, ale nezhnědne.

Jak správně připravit a upéct pokrmy z kynutého těsta - tipy, rady

Kynutá těsta musíme nechat řádně vykynout a pak ještě dokynout na plechu před vložením do trouby. Vkládáme je do předehřáté, teplejší trouby, kdy papír vložený do ní ihned zežloutne.

Jak to udělat, aby nám tvarohový dort po přidání ananasu nezhořknul - postup, návod

Pokud dáváme ananas do tvarohového dezertu, stane se, že změní chuť. Tomu zabráníme, když ho nakrájíme na kostičky a krátce povaříme v cukrové vodě a potom kousky ananasu můžeme bez obav vmíchat do tvarohu. Obsahuje totiž látku, po níž mléčné výrobky hořknou.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny