Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Jahodový kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jahodový kompot - příprava: Naskládejte opláchnuté pevné plody bez stopek natěsno do sklenic a zalijte teplým cukerným roztokem s kapkou citronové šťávy či špetkou kyseliny citronové a rumem. Sterilujte 20 minut při teplotě 85-90 °C. Povaříte-li jahody krátce přímo v cukerném nálevu, stačí je sterilovat asi o 5 minut kratší dobu.

Jahodový kompot - suroviny:

  • 1 l vody
  • 2 kg jahod
  • kyselina citronová nebo citronová šťáva
  • lžíce rumu

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny