Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Džem z černého rybízu za studena - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Džem z černého rybízu za studena - příprava: Černý rybíz očistěte, omyjte a umelte nebo odšťavněte. Do směsi pak postupně přidávejte cukr - po částech - míchejte, dokud se zcela nerozpustí, a pak přidejte další část. Když máte všechen cukr zapracovaný a zcela rozpuštěný, naplňte džem do vymytých sklenic, navrch každé skleničky nalijte lžičku rumu a zavíčkujte. Uložte na chladném tmavém místě, vydrží nejméně rok.


Džem z černého rybízu za studena - suroviny:

  • 1 kg umletého černého rybízu
  • 1 kg cukru moučka
  • 150 ml bílého rumu

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny