Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat

Bezinkový rosol - příprava: Bezinky důkladně opereme, necháme okapat a vidličkou nebo rukou otrháme od stopek. Nezralé bobule vyhodíme. V hrnci vylouhujeme ovoce. Citrony vymačkáme a smícháme s bezinkovou šťávou. Odměříme

0,75 litru šťávy, nalijeme do hrnce a smícháme s želírovacím cukrem. Šťávu za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme čtyři minuty. Provedeme jednu nebo podle potřeby více rosolotvorných zkoušek. Pokud je to třeba, sebereme pěnu a horké želé plníme až po okraj do skleniček. Skleničky ihned uzavřeme, postavíme víčkem dolů, po pěti minutách obrátíme a až do úplného zrosolovatění a vychladnutí se jich už nedotýkáme.

Bezinkový rosol - suroviny:

  • 1,5 kg zralých bezinek
  • 3 citrony
  • 1 kg želírovacího cukru

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny