Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Hrušková marmeláda - jak připravit, udělat

Hrušková marmeláda - příprava: Hrušky omyjeme a oloupeme. Odstraníme jádřince, dužninu nakrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce. Citrony umyjeme, osušíme, vymačkáme a šťávu přimícháme k nakrájeným hruškám. Kousky hrušek

rozmačkáme mačkadlem na brambory. Zázvor oloupeme, nadrobno nasekáme a zamícháme do hruškové kaše. Přimícháme želírovací cukr. Přidáme skořici, směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme čtyři minuty. Provedeme rosolotvornou zkoušku, podle potřeby opakujeme. Pokud je to nutné, sebereme pěnu. Vyjmeme skořici. Horkou marmeládu plníme až po okraj do skleniček a potřísněné okraje pečlivě očistíme. Skleničky okamžitě uzavřeme, postavíme víčkem dolů a necháme v klidu.

Hrušková marmeláda - suroviny:

  • 1 kg zralých hrušek
  • 3 citrony
  • 20 g zázvoru
  • 1 kg želírovacího cukru
  • půl tyčinky skořice

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny