Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Džem z kiwi s jablky - jak připravit, udělat

Džem z kiwi s jablky - příprava: Jablka omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky, s vodou rozvaříme a prolisujeme přes síto. Kiwi rozkrojíme na půlky, dužninu vybereme lžičkou a bez bílého středu nakrájíme na malé kousky. Přidáme k jablečnému

protlaku. Ovoce zvážíme. Odvážíme speciální želírovací cukr a přimícháme. Směs zakryjeme a necháme tři hodiny proslazovat. Za stálého míchání přivedeme k varu a necháme vařit tři minuty. Přimícháme calvados. Provedeme rosolotvornou zkoušku. Sebereme pěnu a horký džem plníme až po okraj do skleniček. Skleničky okamžitě uzavřeme a postavíme víčky dolů.

Džem z kiwi s jablky - suroviny:

  • 500 g kyselejších jablek
  • 1 šálek vody
  • 500 g kiwi
  • želírovací cukr v poměru 2:1 (na 1 kg ovoce 500 g speciálního želírovacího cukru)
  • 2 polévkové lžíce calvadosu

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny