Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Hruškový džem - recept

Hruškový džem - příprava: Hrušky i jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme, podlijeme troškou vody, zasypeme cukrem a rozvaříme. Je-li ovoce tvrdší, můžeme je lehce promixovat ponorným mixérem. Přidáme šťávu z citronu a pomeranče a koření a povaříme.

Nakonec přidáme želírovací přípravek promíchaný s troškou cukru, dobře promícháme a vaříme, až džem začne želírovat. Horký džem nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a na 10 minut obrátíme dnem vzhůru.

Hruškový džem - suroviny:

  • 2 kg zralých hrušek
  • 3 jablka
  • 1 citron
  • 1 pomeranč
  • 600 g krystalového cukru
  • špetka mletého zázvoru
  • špetka mletého hřebíčku
  • 2 špetky mleté skořice
  • 2 balíčky želírovacího přípravku 3:1

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny